Betogers slaan handen ineen in Moskou

Duizenden betogers hebben in de Russische hoofdstad Moskou letterlijk de handen ineengeslagen. Ze vormen een 16 kilometer lange menselijke keten rond het centrum van de stad, om zo hun ongenoegen te uiten over de deelname van Vladimir Poetin aan de presidentsverkiezingen van volgende week.

ANP/Redactie
Duizenden betogers uiten hun ongenoegen over de deelname van Poetin aan de presidentsverkiezingen van volgende week Beeld EPA
Duizenden betogers uiten hun ongenoegen over de deelname van Poetin aan de presidentsverkiezingen van volgende weekBeeld EPA

Veel demonstranten dragen witte linten, een symbool van de grootste oppositieprotesten in Rusland sinds Poetin 12 jaar geleden aan de macht kwam. 'Ik weet niet of deze betoging resultaat zal hebben, maar ik ben gekomen om de regering te laten zien dat er veel van ons zijn', aldus Nikolai Chekalin, een 66-jarige wetenschapper die aan de betoging meedoet.

De sfeer van de betoging is feestelijk: veel mensen zwaaien naar passanten, auto's toeteren om de demonstranten te steunen.
Volgens de organisatie zijn er 34.000 mensen nodig om de cirkel compleet te maken. Het is nog niet bekend hoeveel mensen aan de actie meedoen.

Meer over