Bestuursvoorzitter TNT Express treedt af

Bestuursvoorzitter Marie-Christine Lombard van TNT Express vertrekt aan het einde van september bij het bedrijf. Zij zal tijdelijk worden opgevolgd door financieel directeur Bernard Bot.

Redactie
Bestuursvoorzitter Marie-Christine Lombard (R) Beeld ANP
Bestuursvoorzitter Marie-Christine Lombard (R)Beeld ANP

Volgens TNT gaat Lombard een carrièremogelijkheid najagen buiten het bedrijf. Haar vertrek heeft volgens de voorzitter van de raad van toezicht van TNT, Antony Burgmans, geen gevolgen voor de beoogde overname van TNT door het Amerikaanse UPS.

Tijdelijk topman Bot en de rest van het managementteam worden bijgestaan door commissaris Mary Harris met advies en ondersteuning, aldus TNT.

Vrijdag meldde zakenkrant The Wall Street Journal dat de Europese Commissie twijfels heeft over de overname van TNT Express door het Amerikaanse UPS. Brussel vreest dat de combinatie een te groot marktaandeel krijgt, waardoor de concurrentie in het geding zou komen.

Eurocommissaris Joaquín Almunia (Concurrentie) zei vrijdag dat hij nog niet besloten heeft of hij bezwaar gaat maken tegen de overname. Een onderzoek naar de gevolgen van de transactie voor de markt is met 10 werkdagen verlengd. De overname kan daardoor niet meer voor het einde van dit jaar worden voltooid.

Meer over