Beroemde kus tijdens rellen Vancouver was echt

De wereldberoemde omhelzing en kus van een stelletje tijdens de zware rellen in Vancouver zijn wel degelijk écht en werden dus niet in scène gezet, zoals sommigen beweerden. Dat bewijst een video op YouTube.

Redactie
Intiem moment temidden van de rellen. © YOUTUBE Beeld
Intiem moment temidden van de rellen. © YOUTUBE

De foto's van de Australische Scott Jones en zijn Canadese geliefde, Alex Thomas, gingen de hele wereld over. Nadat de Vancouver Canucks vorige week verloren in het hockey, braken er in de Canadese stad zware rellen uit. Fotograaf Rich Lam kon echter tussen al het geweld ook een koppel op de gevoelige plaat vastleggen, dat in een innige omhelzing verstrengeld was. Iets té toevallig volgens critici die meteen schreeuwden dat alles in scène was gezet.

Troosten
Maar de Australiër Brett Jones, de vader van Scott, had zijn zoon op de foto herkend en bevestigde in een interview dat Scott zijn vriendin Alex probeerde te troosten op straat, nadat zij door de politie onder de voet was gelopen. 'Ze zaten tussen de relschoppers en de politie in. Op een gegeven moment werd Alex tegen de grond gesmakt door de politie', vertelde hij aan CBC. De video bewijst dat nu ook.

Miljoenen
Het koppel zelf wees elke aanvraag voor een interview af, waardoor ze volgens sommige schattingen miljoenen dollars misliepen. Daar zouden ze nu op terugkomen. Scott Jones ambieert een carrière in de stand-upcomedy en de publiciteit zou meer dan welkom zijn. Max Markson, een beroemde zogenaamde celebrity agent, bevestigde al dat de twee hem hebben ingehuurd om hun opties op geldgewin te bekijken.

Jay Leno
De geliefden waaien nu uit op een vakantie in Californië waarna ze naar Melbourne vertrekken. Markson liet weten dat hij hen dolgraag op de sofa bij Jay Leno of Ellen zou krijgen en regelde al een lunch voor hen met de voormalige Britse premier Tony Blair eind juli in Australië. Volgens Markson zit er ongeveer 7,5 miljoen euro in voor Jones en Thomas. Meer dan een troostprijs.

Meer over