Berlusconi zegt televisieoptreden af om Poetin te feliciteren

De Italiaanse oud-premier Silvio Berlusconi heeft zijn eerste televisieoptreden sinds zijn aftreden afgelast. In plaats daarvan reist hij af naar Rusland, om daar persoonlijk de toekomstige Russische president Vladimir Poetin te feliciteren met zijn verkiezingsoverwinning.

Berlusconi en Poetin tijdens hun diner in Sochi. Beeld ap
Berlusconi en Poetin tijdens hun diner in Sochi.Beeld ap

Berlusconi ontmoette Poetin en de huidige president Dmitry Medvedev gisteravond in een café in de zuidelijke stad Sochi, waar in 2014 de Olympische Winterspelen worden gehouden. Berlusconi heeft de afgelopen jaren een goede relatie onderhouden met Poetin. In 2008 nodigde de oud-premier Poetin uit in zijn privévilla op Sardinië.

Berlusconi trad vorig jaar november af, middenin de economische crisis van het land.

V.l.n.r.: Vladimir Poetin, Silvio Berlusconi en Dmitry Medvedev. Beeld afp
V.l.n.r.: Vladimir Poetin, Silvio Berlusconi en Dmitry Medvedev.Beeld afp

Netanyahu
De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft Poetin ook gefeliciteerd, ondanks dat Poetin er van wordt verdacht dat hij de presidentsverkiezingen afgelopen zondag door middel van grootschalige fraude heeft gewonnen. Maandag werd bekend gemaakt dat 64 procent van de Russen op Poetin heeft gestemd.

De Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Avigdor Lieberman, een immigrant uit de voormalige Sovjet-republiek Moldavië, zei vorige week dat hij de uitslagen van de Russische presidentsverkiezingen vertrouwt.

Meer over