'Berlusconi beloofde Ruby een baan bij de carabinieri'

De voormalige Italiaanse premier Silvio Berlusconi heeft in 2010 aan de Marokkaanse nachtclubdanseres Ruby beloofd dat hij haar aan werk zou helpen bij de carabinieri, de Italiaanse politie. Dat heeft een politie-officier getuigd tijdens het proces in Milaan.

Redactie
Voormalig premier Silvio Berlusconi en Karima el Mahroug (Ruby). © AFP Beeld
Voormalig premier Silvio Berlusconi en Karima el Mahroug (Ruby). © AFP

Het Marokkaanse meisje Karima el-Mahroug, beter bekend als Ruby, is de spil in het prostitutieproces tegen Berlusconi.

Vandaag moest politie-officier Ermes Cafaro getuigen op het proces. Hij vertelde dat hij el-Mahroug op 27 mei 2010 in Milaan arresteerde nadat een voormalige kamergenote haar beschuldigd had van diefstal. 'Ruby vertelde me dat ze aan het werk wilde gaan bij de carabinieri. Toen ik zei dat dat onmogelijk was, antwoordde ze dat Silvio al de nodige documenten voor haar had bemachtigd', zo zei Cafaro volgens nieuwsagentschap ANSA.

El-Mahroug vertelde de agenten ook dat ze de nicht was van de toenmalige Egyptische president Hosni Mubarak. Berlusconi beweerde hetzelfde toen hij de politie onder druk zette om Ruby vrij te laten. Volgens de toenmalige premier zou het vanwege die familiebanden tot een diplomatiek incident komen tussen Egypte en Italië als de politie Ruby niet vrijliet. Uiteindelijk werd Ruby in het politiebureau opgepikt door een partijgenote van Berlusconi, Nicole Minetti.

Berlusconi wordt er ook van beschuldigd zijn positie als premier misbruikt te hebben door zich met politiewerk te bemoeien, om zo zijn relatie met de danseres te verdoezelen.

Zwangere Ruby en haar manager, in september in Wenen. © EPA Beeld
Zwangere Ruby en haar manager, in september in Wenen. © EPA
Meer over