Update

'Belt u maar terug als brand erger wordt'

Een opmerkelijke getuigenverklaring over de brand die een sportschool in Heerlen gisteravond volledig in de as legde. Bij een interview op de Limburgse regiozender L1, wordt een man die in de sportschool aanwezig was geïnterviewd. Hij verklaart dat de vrouw die de brand als eerste doorbelde aan de brandweer als antwoord kreeg: 'Belt u maar terug als het erger wordt.'

Coen Brandhorst/ANP
null Beeld anp
Beeld anp

Volgens de man was de brand toen al flink om zich heen aan het slaan: 'de vlammen onstonden waarschijnlijk in een ruimte met zonnebanken, we hebben nog geprobeerd de boel met een tuinslang te blussen, maar daar was het al te laat voor. Het duurde ook opvallend lang voordat de brandweer er was.' Beluister het interview hier.

Brand Heerlen onder controle
De hulpdiensten hebben de bewoners van vier woningen in Heerlen gisteravond uit hun huizen gehaald in verband met een uitslaande brand in een naastgelegen sportschool. Ze zijn elders ondergebracht.

Sportschool Reuvers aan de Bradleystraat in Heerlen werd rond rond 10 voor 9 getroffen door een grote uitslaande brand en werd volledig in de as gelegd. Rond kwart voor 11 gaf de brandweer het sein brand meester. Het nablussen zou nog enige tijd in beslag nemen. Bij de brand is asbest vrijgekomen.

De brandweer sloeg groot alarm omdat onduidelijk was of zich nog mensen in de smeulende resten van het gebouw bevonden.

Geen vermisten
Volgens een woordvoerster van de hulpdiensten zijn er geen mensen als vermist opgegeven. Maar volledige zekerheid was er woensdagavond laat volgens haar nog niet.

Korpsen uit Heerlen, Kerkrade, Onderbanken en Brunssum bestreden de brand met groot materieel. De brandweer wist met succes het overslaan van het vuur naar de belendende woningen te voorkomen, maar kon het pand zelf niet van de vuurzee redden.

Omwonenden werd gevraagd ramen en deuren gesloten te houden in verband met de grote rookontwikkeling. Die waarschuwing is inmiddels weer ingetrokken. Aanvankelijk meldde de brandweer dat bij de brand geen gevaarlijke stoffen vrij zijn gekomen. Maar later liet de woordvoerster weten dat er asbest is vrijgekomen..

null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld epa
Beeld epa
null Beeld anp
Beeld anp
Meer over