Belgische justitie onderzoekt nieuw spoor naar Bende van Nijvel

Justitie in België denkt een nieuw spoor naar de beruchte Bende van Nijvel uit de jaren '80 te hebben gevonden. Afgelopen dinsdag zijn 21 huiszoekingen verricht in Vlaanderen, Wallonië en Brussel. Rechercheurs hebben spullen in beslag genomen, maar er is nog niemand aangehouden. Dat heeft aanklager Christian De Valckeneer zaterdag gezegd in de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws.

ANP/Redactie
In 1988 werd een proces gevoerd tegen zes mensen die ervan werden verdacht tot de Bende van Nijvel te hebben behoord. © ANP Beeld
In 1988 werd een proces gevoerd tegen zes mensen die ervan werden verdacht tot de Bende van Nijvel te hebben behoord. © ANP

De huiszoekingen vonden naar verluidt plaats bij mensen die in de jaren '80 banden met extreemrechts hadden. Met een geweldsgolf wilden ze onrust zaaien in België, hebben 'bronnen dicht bij het onderzoek' laten weten aan Het Laatste Nieuws.

De Bende van Nijvel doodde tussen 1982 en 1985 in totaal 28 mensen. Zeker twintig mensen raakten gewond. Geen van de bendeleden is ooit ontmaskerd.

Meer over