Belevenissen van Hendrik Groen te zien in het theater

Van het boek Pogingen Iets van het Leven te Maken van Hendrik Groen komt een theaterversie. Bos Theaterproducties heeft de rechten verworven en regisseur Gijs de Lange aangetrokken voor het stuk.

ANP/Het Parool
null Beeld anp
Beeld anp

De Lange laat in het stuk jonge acteurs de bejaarde Hendrik Groen en zijn medebewoners spelen. Ook doen er in elke stad waar de voorstelling komt bewoners mee van het plaatselijke bejaardentehuis.

"Als ik dit alleen maar met oude acteurs ga doen dan krijg ik een realisme dat niet komisch werkt," licht de regisseur zijn keuze toe. "Het zal een spannende zoektocht worden, maar ik weet uit ervaring dat het kan slagen en dat je dan op het puntje van je stoel gaat zitten. Je gaat meegenomen worden in hun wereld.''

Dramaserie
De voorstelling over de 83-jarige Hendrik Groen, die vorige maand nog de NS Publieksprijs won, zal in het theaterseizoen van 2017 te zien zijn.

Eerder dit jaar werd al bekend dat Omroep MAX in het najaar van 2017 met een dramaserie over het dagboek van Hendrik Groen komt.

Hoewel Meulenhoff zich nog altijd op de vlakte houdt, lijkt alles erop dat Amsterdammer Peter de Smet achter het pseudoniem Hendrik Groen schuilgaat.

Meer over