Beelden van dansende vriendin kapitein rampschip

Er zijn beelden opgedoken van de vriendin van de veelbesproken kapitein Francesco Schettino, de man die aan het roer stond van de gekapseisde Costa Concordia. Te zien is hoe de vrouw in kwestie in een rode jurk danst op het schip, in december vorig jaar.

Redactie

De Duitse Bild heeft de beelden van de dansende Domnica Cermortan in handen. Van beroep was de 25-jarige blondine balletdanseres, weet de krant te melden.

De vrouw, afkomstig uit Moldavië, zou op de avond dat de kolossale Costa Concordia op een rots liep, met de kapitein hebben gedineerd. Haar naam werd op geen enkele passagierslijst teruggevonden. Het ongeluk vond nu bijna drie weken geleden plaats.

Kapitein Schettino kwam in opspraak omdat hij het schip niet als laatste verliet toen die op een rif botste en kapseisde. Men ging op zoek naar de blonde vrouw, die op de bewuste avond in zijn bijzijn was gesignaleerd.

Inmiddels is de zoekactie naar overlevenden op de Costa Concordia gestaakt. In totaal werden er 17 lichamen geborgen, 15 mensen worden nog vermist.

Meer over