Beelden van afrekening Stanley Hillis op tv

De liquidatie van Stanley Hillis, oudgediende in het Amsterdamse criminele milieu, is dinsdag een van de onderwerpen in Opsporing Verzocht. De politie Amsterdam heeft maandag gemeld dat er beelden van de afrekening te zien zullen zijn. Hillis werd op 21 februari vorig jaar doodgeschoten, terwijl in de directe omgeving van de aanslag rechercheurs van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) de boel aan het observeren en afluisteren waren.

Februari 2011: een forensisch onderzoeker bekijkt maandag de plek in Amsterdam-Oost waar topcrimineel Stanley Hillis is neergeschoten. Beeld ANP
Februari 2011: een forensisch onderzoeker bekijkt maandag de plek in Amsterdam-Oost waar topcrimineel Stanley Hillis is neergeschoten.Beeld ANP

Vanuit een aanhangwagen wilden ze een geplande ontmoeting tussen Hillis en een andere persoon afluisteren. De politiemensen werden volkomen verrast door de aanslag in de Fizeaustraat in de wijk Watergraafsmeer. De daders wisten te ontkomen en een politiehelikopter verloor de vluchtauto uit het oog.

Hillis, alias 'de Ouwe' was 64 toen hij met een automatisch wapen werd doodgeschoten. Even voor het middaguur kwam hij aanrijden in zijn rode Mitsubishi op de plek waar hij de afspraak had. Kort daarna werd hij beschoten en stierf hij ter plekke. De schutter ontkwam in een grijze Volkswagen Transporter. Behalve de beelden heeft de politie meer informatie over de vluchtauto. Ook wordt getuigen gevraagd zich te melden.

Meer over