Beau Schneider (28) speelt bejaarde Hendrik Groen

Acteurs Beau Schneider en Plien van Bennekom (47) gaan de hoofdrollen spelen in de toneelbewerking van het boek Hendrik Groen: Pogingen Iets van het Leven te Maken.

Het Parool
null Beeld anp
Beeld anp

Dat heeft producent Bos Theaterproducties dinsdag bekendgemaakt. De voorstelling is van eind november tot en met half april in de Nederlandse theaters te zien.

In de bestseller vertelt de 83-jarige Hendrik Groen over zijn belevenissen in een bejaardentehuis in Amsterdam-Noord. Het boek is inmiddels in meer dan dertig landen verschenen en er komt ook een tv-serie aan.

Regisseur Gijs de Lange meldde eerder al dat hij jonge acteurs de bejaarde Hendrik Groen en zijn medebewoners wilde laten spelen. Ook doen in elke stad waar de voorstelling komt bewoners mee van het plaatselijke bejaardentehuis.

Beau Schneider (1988) werd bij het grote publiek vooral bekend dankzij rollen in hitseries als Spangas en GTST. Daarnaast was hij te zien in films als Meester Spion en De Helleveeg. Plien van Bennekom brak vooral door als onderdeel van het cabaretduo Plien & Bianca. Daarnaast speelde ze in succesfilms als Bennie Stout, Dik Trom en Afblijven.

undefined

Meer over