Baby geboren op zelfde dag als moeder... én vader

De Amerikaanse baby Grace Marie Marques werd op 13 februari jongstleden geboren. Ook haar moeder, Kelly, kwam op 13 februari ter wereld, toevallig maar niet bizar. Bizar wordt het wel als je weet dat ook de vader van Grace Marie, Daniel, diezelfde geboortedatum deelt.

Redactie
© Thinkstock Beeld
© Thinkstock

Kelly was eigenlijk al 9 dagen voor hun verjaardag uitgerekend, maar Grace Marie liet op zich wachten en koos de 13e uit om ter wereld te komen. Dat het ook nog een dag voor Valentijnsdag was, bracht die dag 'een hele hoop liefde' voor het jonge gezin, aldus de gelukkige vader in de Huffington Post. Het gezin deelt voortaan dus een verjaardag, driedubbel feest.

Nog meer toeval

De kans dat zowel beide ouders als kind op dezelfde dag jarig zijn is ongeveer één op een miljoen.

En het kan nog gekker: De Marshall familie uit Amerika heeft vijf familieleden met dezelfde verjaardag: Anita Marshall werd geboren op 29 maart (in 1940) en in de 50 jaren die volgden werd haar dochter Alicia, toen haar kleinzoon Eddie, later kleindochter Sydne en uiteindelijk ook nog haar kleinkind Mila geboren op precies dezelfde datum als haar.

En wat dacht u van de moeder die op 10/10/10, 09/09/09 en 08/08/08 kinderen baarde? Nog zo'n voorbeeld van een wel heel bizarre toevalstreffer.

Meer over