Update

AZ wil trainingscomplex in Zaanstreek

AZ wil het nieuwe trainingscomplex vestigen in de Zaanstreek. De Alkmaarse club heeft zaterdag een intentieovereenkomst getekend met de gemeenten Zaanstad en Wormerland voor een nieuwe accommodatie op sportpark Kalverhoek in Wijdewormer.

Het huidige trainingsveld van AZ, naast het Afas Stadion. Beeld PRO SHOTS
Het huidige trainingsveld van AZ, naast het Afas Stadion.Beeld PRO SHOTS

De gemeenten en AZ gaan nu een haalbaarheidsonderzoek doen om te kijken of het complex gerealiseerd kan worden.

'Een nieuw trainingscomplex is voor AZ van levensbelang', lichtte directeur voetbalzaken Earnest Stewart toe. 'Het huidige complex voldoet niet meer aan de eisen die wij stellen als professionele organisatie. De jeugdopleiding is de levensader van AZ. Een nieuw complex is dus noodzakelijk voor de continuïteit van de club'.

AZ wil uitwijken naar Zaanstad omdat de komst van een nieuwe accommodatie in Alkaar waarschijnlijk te lang gaat duren. Er is binnen de gemeente waarschijnlijk wel een meerheid voor het bestemmingsplan, maar er zijn ook tegenstanders.

'We zijn er absoluut niet gerust op dat het complex in Alkmaar er daadwerkelijk gaat komen. Garanties kunnen niet worden gegeven. Vanwege bezwaren van andere belanghebbenden kunnen jarenlange procedures volgen. Die ongerustheid hebben we ook regelmatig geuit. Iedereen heeft in Nederland recht op bezwaar, maar wij kunnen en willen hier niet op wachten', aldus directeur Toon Gerbrands op de website van AZ.

Meer over