Avondspits zorgt voor grote drukte op de weg

Op de ring rond Amsterdam is het donderdag tijdens de avondspits erg druk. Met name de wegen richting het zuiden lopen compleet vast.

Het Parool/ANP
null Beeld anp
Beeld anp

Met name de A2 en A27 richting het zuiden staan vast en Rijkswaterstaat adviseert reizigers niet direct die wegen op hoeven om hun trip uit te stellen.

De grootste knelpunten zijn de A27 vanaf Hilversum tot aan Vianen en de A2 van Amsterdam tot Vianen. Op beide wegen is de vertraging opgelopen tot meer dan een uur. Vlak voor de avondspits gebeurde een ongeval op de A2 bij knooppunt Everdingen en kwam op de A27 bij knooppunt Lunetten een vrachtwagen stil te staan.

Avondspits
De verkeersinformatiedienst VID concludeert dat het donderdag definitief gedaan is met de 'zomervakantierust' op de snelwegen. Voor het eerst sinds begin juli ging het aantal files in de avondspits weer over de 260 kilometer heen.

Naast de typische forenzenfiles zorgt de afsluiting van de A10-west voor problemen. De VID telde rond 17.30 uur 24 kilometer file gerelateerd aan de afsluiting. De westkant van de ring-Amsterdam is nog tot begin september dicht.

Meer over