Update

Autobiografie Floor van der Wal op komst

In april verschijnt een autobiografie van Floor van der Wal, de cabaretière die in maart omkwam bij een verkeersongeluk. Het boek is samengesteld uit e-mails, sms-berichten, weblogfragmenten, dagboekfragmenten, brieven, gedichten en theaterteksten die Van der Wal in de loop van haar leven bijhield, aldus uitgeverij Lebowski donderdag.

ANP/Redactie
Op het Amsterdamse Mercatorplein liggen een week na het ongeluk bloemen op de plek waar 25 maart cabaretiere Floor van der Wal (26) werd doodgereden door een auto. © anp Beeld
Op het Amsterdamse Mercatorplein liggen een week na het ongeluk bloemen op de plek waar 25 maart cabaretiere Floor van der Wal (26) werd doodgereden door een auto. © anp

De 26-jarige comédienne werd in de nacht van 25 maart in Amsterdam geschept door een auto toen ze op de fiets zat. De man die haar doodreed, is later veroordeeld tot 18 maanden celstraf, waarvan zes voorwaardelijk. Ook is de man vijf jaar ontzegging van de rijbevoegdheid opgelegd.

Van der Wal, die spastisch was in al haar ledematen, begon tijdens haar studie met optreden als cabaretière. Begin dit jaar werd ze officieel lid van het comedygezelschap Comedytrain. Ze stond daarna wekelijks op het podium in de thuisbasis van die club: theatercafé Toomler in Amsterdam. In Toomler vindt ook de presentatie plaats van het boek Floor, Broze snippers van een intens leven.

Floor van der Wal. © anp Beeld
Floor van der Wal. © anp
Meer over