Update

Atlético lelijk verrast door Benfica

Atlético Madrid heeft zich voor eigen publiek lelijk laten verrassen in de Champions League. De Spaanse club, in groep D uitstekend begonnen met een zege op Galatasaray in Istanbul, verloor van Benfica: 1-2. Gonçalo Guedes maakte de winnende treffer voor de Portugese kampioen.

null Beeld epa
Beeld epa

Galatasaray speelde uit bij Astana gelijk: 2-2. De Turkse titelhouder, met Wesley Sneijder als animator, verspeelde tweemaal een voorsprong en scoorde vier keer. Hakan Balta en Lionel Carole werkten de bal in de slotfase in eigen doel. Bilal Kisa en Sinan Gümüs schoten wel aan de goede kant raak. De laatste kreeg twee helpende handjes van de Kazachse keeper Nenad Eric.

'Atléti' begon overtuigend aan de klus tegen Benfica. Halverwege de eerste helft zorgde 'medisch wonder' Ángel Correa voor 1-0. De 20-jarige Argentijn werd in de zomer van 2014 voor 8 miljoen euro overgenomen van San Lorenzo. Bij de medische keuring werd iets verdacht gevonden in zijn hart. Het bleek een kwaadaardig tumor. Correa werd met succes geopereerd en na maanden van revalideren, kon hij nu zijn grote talent tonen in dienst van de Madrileense club.

Zijn persoonlijk succes was niet genoeg voor punten. Zijn landgenoot Nicolás Gaitán maakte nog voor rust gelijk met een verwoestende uithaal met links. Guedes kreeg, op aangeven van Gaitán, de tribunes in Estadio Vicente Calderón akelig stil.

Meer over