Asielzoekers krijgen onderdak in Zwitsers bordeel

Een sociale dienst in Zwitserland heeft asielzoekers ondergebracht in een gebouw met een bordeel. De uitbater van 'Erotic Hotel Venus' en de asielzoekers zijn niet blij met de keuze van de dienst. De klanten blijven weg en de asielzoekers zijn niet te spreken over de activiteiten in het gebouw.

Redactie
© Thinkstock Beeld
© Thinkstock

Het bordeel 'Erotic Hotel Venus' is een begrip in Thurgau. De plaats van vertier waar zeven Hongaarse en Roemeense vrouwen gasten verwennen tegen betaling trekt al twintig jaar veel klanten, maar dat is niet langer meer het geval en de uitbaatster weet ook waarom. Op de tweede verdieping van het gebouw werden 11 mannelijke asielzoekers ondergebracht. Zij maken er plannen voor een nieuwe toekomst en drinken er thee, schrijft de krant Blick.

De verantwoordelijke voor de opvang van de 11 mannen houdt vol dat hij niet wist dat in het gebouw een bordeel gevestigd was. 'De plaatsen op de eerste verdieping voldoen perfect aan onze vereisten voor de opvang van de asielzoekers', vertelt hij. Toen hij ontdekte wat er allemaal gebeurde in het gebouw vond hij de verdieping wel ongeschikt voor de opvang van vrouwen en kinderen.

De bordeelbazin is niet gelukkig met de gasten op de tweede verdieping. Volgens haar houden ze de klanten weg en negeren ze de prostituees. 'Ik denk dat ze bang zijn van ons', aldus Wyss. De asielzoekers weten naar eigen zeggen wat de vrouwen allemaal uitspoken maar willen daar niet over praten. Ze ervaren de situatie naar eigen zeggen als 'vreemd, niet zo plezierig en luidruchtig'.

'Als een asielzoeker niet blij is met zijn verblijfplaats dan kan hij de plaats laten controleren', zegt Bernard Koch van de Christelijke Volkspartij. 'Maar wie in Zwitserland wil leven moet ook leren leven met onze regels en prostitutie is nu eenmaal legaal', besluit hij.

Meer over