Artikel 1 maakt kandidatenlijst bekend

Artikel 1, de politieke partij van Sylvana Simons, heeft maandagavond de volledige kandidatenlijst bekend gemaakt in RTL Late Night.

Het Parool
Sylvana Simons heeft maandagavond de kandidatenlijst van Artikel 1 bekend gemaakt. Beeld anp
Sylvana Simons heeft maandagavond de kandidatenlijst van Artikel 1 bekend gemaakt.Beeld anp

Op de twintigkoppige lijst die ze zelf aanvoert staan nog een aantal andere bekende namen. Nummer twee is Fatima Faid, nu nog raadslid van de Haagse Stadspartij. Op nummer zes staat campagneleider Ian van der Kooye, die tegelijkertijd met Simons de beweging Denk verliet.

Columniste en schrijfster Simone van Saarloos staat op de achtste plek, en op nummer tien Martijn Dekker, politiek antropoloog aan de UvA.

Anderhalve week geleden maakte Simons al twee kandidaten bekend, onder wie Gloria Wekker, voormalig voorzitter van de diversiteitscommissie van de UvA, en voormalig SP-politicus Anja Meulenbelt.

Vertrek bij Denk
Sylvana Simons maakte 24 december bekend dat ze uit Denk stapte om haar eigen partij op te richten: Artikel 1. Ze gaat meedoen aan de Tweede Kamerverkiezingen op 15 maart.

De directe aanleiding voor Simons' vertrek is de commotie rondom een lynchfilmpje dat op internet werd verspreid. Naar aanleiding van dat filmpje werd een aantal veiligheidsmaatregelen getroffen. Volgens Simons werd ze daarbij te weinig gesteund door de leiders van Denk.

Lees ook dit interview met Sylvana Simons: 'In Amsterdam krijg ik knuffels op straat'

Meer over