Armin van Buuren herovert titel beste dj tijdens ADE

Armin van Buuren heeft zijn toppositie als beste dj ter wereld heroverd. De Leidenaar is weer op de eerste plek beland van de DJ Mag Top 100, maakte de organisatie in de nacht van vrijdag op zaterdag bekend tijdens het jaarlijkse Amsterdam Dance Event in Amsterdam.

Een blije Armin van Buuren na zijn bekroning. Beeld epa
Een blije Armin van Buuren na zijn bekroning.Beeld epa

Van Buuren stond 4 jaar achtereen bovenaan de wereldwijd toonaangevende lijst. Vorig jaar raakte de dj zijn titel echter kwijt aan de Fransman David Guetta. Van Buuren kwam toen op de tweede plaats terecht op de ranglijst van 's werelds beste dj's.

De Nederlandse dj heeft de populariteitspoll nu vijf keer gewonnen. 'Reden hiervoor lijkt zijn onuitputtelijke tourschema', aldus de organisatie. 'Met name zijn uiterst populaire ASOT-feesten hebben hem over de hele wereld gebracht.' ASOT staat voor 'A State of Trance'. Van Buuren was dit jaar aanwezig op evenementen in onder meer Londen, Moskou, Los Angeles en Miami.

De dj kondigde tijdens het Amsterdam Dance Event een nieuwe wereldtournee aan. Tijdens de zogeheten ASOT600 The Expedition World Tour zal hij langs wereldsteden gaan als Mexico City, São Paulo, Kuala Lumpur en New York. De tournee eindigt in april 2013 met een show in de Brabanthallen in Den Bosch.

Meer over