Ariane gedoopt in zonnestraal

DEN HAAG - Een huilende baby, een moeder die een traantje wegpinkt en een zonnestraal die precies het doopvont belicht. Ook wat zaterdag tijdens de doopplechtigheid van prinses Ariane niet was geregisseerd, verliep zoals in een draaiboek.De jongste dochter van prins Willem-Alexander en prinses Máxima werd in de Kloosterkerk in Den Haag gedoopt. Onder het toeziend oog van onder anderen koningin Beatrix en premier Balkenende en ongeveer 850 genodigden kreeg Ariane Wilhelmina Máxima Ines water over het hoofd gegoten door dominee Deodaat van der Boon.

Prinses Margriet had voor de schriftlezing gekozen uit het Boek Handelingen (8: 26-40), waarin een Ethiopische eunuch zich tot het Christendom bekeert en door Filippus wordt gedoopt.

De twee zusjes van Ariane verschenen ten tonele toen het doopwater werd binnengedragen. Samen met een groepje kinderen dat uit neefjes, nichtjes en vrienden van de familie bestond, namen Amalia en Alexia plaats op de traptreden voor het doopvont. Het grootste deel van de tijd volgden zij braaf de toespraken en de liederen. Verder waren het vooral de bloemstukken, de zwaaiende ouders en de rokken van de dominee die de kinderen interesseerden.

Prinses Ariane is vierde in de lijn van troonopvolging. Zij werd op dinsdag 10 april 2007 geboren in het Bronovo Ziekenhuis in Den Haag. (ANP)

Zie voor meer nieuws en een fotoreportage: www.royalblog.nl

undefined

Meer over