PlusNet Open

Apotheek Zuidas

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: Apotheek Zuidas.

Marieke de Ruiter
Apotheek Zuidas Beeld Rink Hof
Apotheek ZuidasBeeld Rink Hof

Apotheek Zuidas opende vorige week geheel volgens de couleur locale: met een borrel. Waar gewoonlijk de paracetamolletjes en hormoonzalf over de toonbank gaan, stonden voor de gelegenheid flesjes Heineken, glazen wijn en Japanse zoutjes op de balie. Want 'gezelligheid is ook gezond', vindt apotheker Daan Jansen (38).

Overigens begrijpt hij ook dat niet alle klanten naar zijn apotheek ­komen voor een gezellig onderonsje. Daarom heeft hij zijn zaak zo ingericht dat iedereen snel en doeltreffend kan worden geholpen.

Bij de ontvangstbalie kunnen klanten ­direct aangeven of ze een persoonlijk gesprek willen in een van de achterkamertjes of zo snel mogelijk het pand willen verlaten met de voorgeschreven astmapuffers onder de arm.

Dozenschuivers
Wie echt haast heeft, kan binnenkort zelfs dat gesprek aan de balie overslaan. Er zijn kluisjes in aanbouw waar medicijnen met een sms-code kunnen worden opgehaald. De medicijnbezorger kan in de toekomst ­worden betaald met een tikkie.

"Apothekers worden vaak gezien als dozenschuivers, wij willen laten zien dat we meer kunnen; voor wie dat wil nemen we de tijd, voor de anderen zijn we snel," is Jansens uitleg van het concept. Het past volgens hem naadloos bij de zakenmens op de Zuidas die houdt van efficiëntie.

Alle nieuwe hotspots van Amsterdam.

Tips? open@parool.nl

Apotheek Zuidas

Gustav Mahlerlaan 214
020 2111118
zuidasapotheek.nl

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Meer over