ANWB verwacht deze week drukte op de wegen

De ANWB verwacht dat het aan het eind van de week en komend weekend druk wordt op de wegen door wegafsluitingen en evenementen. De toeristenbond meldde woensdag dat er wegafsluitingen zijn op de A4, A10, A27, A65, A73 en A79.

null Beeld ANP
Beeld ANP

Daarnaast staat donderdag tot en met zondag Sail de Ruyter Zeeland in Vlissingen op het programma. Vrijdag en zaterdag vindt wederom het jaarlijkse Vuurwerkfestival in Scheveningen plaats. Zaterdag barst een nieuwe editie los van Mysteryland op het Floriadeterrein in de Haarlemmermeer en op het circuit in Zandvoort staan zaterdag en zondag de Alfa Romeodagen gepland.

Ook op de Europese vakantieroutes verwacht de ANWB verkeersdrukte, door zowel terugkerende als nog vertrekkende vakantiegangers. Weggebruikers moeten rekening houden met vertragingen in Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Italië.

In Duitsland zijn de drukste routes de wegen naar de Noord- en Oostzeekust. De kans om bij onze oosterburen in de file terecht te komen is het grootst op zaterdag, onder meer door wegwerkzaamheden.

Meer over