Update

ANWB: stel terugreis uit Oostenrijk uit

De ANWB adviseert wintersporters die vanuit Oostenrijk naar Nederland terug willen rijden, die reis uit te stellen tot zondag later op de dag. 'Maar indien mogelijk liever nog tot maandag.'

ANP
Auto's in de file in Oostenrijk Beeld ANP
Auto's in de file in OostenrijkBeeld ANP

Dat twittert de verkeersdienst. Ook zondag wordt er plaatselijk weer veel sneeuw verwacht.

Terugkerend vakantieverkeer ondervindt al de hele dag veel hinder door de sneeuwval. Snelwegen in Oostenrijk, Zwitserland en Duitsland zijn hier en daar spekglad. Niet alle rijstroken kunnen snel sneeuwvrij worden gemaakt. Dat zorgt voor kilometerslange files en urenlange vertragingen.

Rond 16.30 uur meldde de ANWB dat het verkeer "volledig in de knoop" zit rond Bregenz in Oostenrijk en rond Lindau in Duitsland.

Lawinegevaar
Ook staat het vast op de Oostenrijkse A10 van Bischofshofen naar Salzburg en verderop in Duitsland naar München. De ANWB spreekt van 'diepwinterse rijomstandigheden' op de A10 tussen Villach en Salzburg. In Oostenrijk is de B99 Radstadt-Mauterndorf in beide richtingen dicht door lawinegevaar. Dat duurt waarschijnlijk het hele weekend.

In het westen van Oostenrijk is het aanschuiven naar Bludenz en op de Fernpass-route, en wie die horde heeft genomen komt in Duitsland op de A7 terecht in tientallen kilometers langzaam rijdend verkeer. In het oosten van Oostenrijk staat file op de A8 van Wels naar Passau.

Bij de Gotthardtunnel in Zwitserland loopt de vertraging ook flink op en rond Chur en Klosters staat het verkeer veelal stil.

Ook het luchtverkeer ondervindt hinder van de sneeuw; op het vliegveld van Innsbruck (Oostenrijk) zijn veel vluchten geannuleerd.

Tip Het Parool
Heb je een nieuwstip of nieuwsfoto? Voeg ons toe op Whatsapp. Liever mailen of anoniem tippen? Bekijk hier hoe dat kan.

Meer over