Antiterreureenheid Tunesië doodt zes grotendeels vrouwelijke militanten

Twee dagen voor de parlementsverkiezingen in Tunesië heeft een antiterreureenheid zeker zes leden van een militante islamitische groep doodgeschoten. Vijf van de zes omgekomen militanten zijn vrouwen, aldus het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Redactie
Tunesische veiligheidstroepen in Oued Ellil, ten westen van Tunis. Beeld reuters
Tunesische veiligheidstroepen in Oued Ellil, ten westen van Tunis.Beeld reuters

De veiligheidsmedewerkers bestormden vandaag in een buitenwijk van de hoofdstad Tunis een huis, waar de militanten zich gisteren hadden verschanst. Uit het huis zijn twee kinderen gered. Ook hebben de veiligheidsmedewerkers in het pand een man en een vrouw aangehouden. Bij een schotenwisseling was gisteren al een militair gedood door een van de leden van de radicale groep. De veiligheidsdiensten waren op het spoor van de militanten in Tunis gekomen, nadat ze in het zuiden van het land twee terreurverdachten hadden opgepakt.

Volgens de autoriteiten waren de in Tunis doodgeschoten militanten lid van Ansar al-Sharia. Dat is een groepering die banden heeft met het terreurnetwerk al-Qaeda. De leden van de groep zouden van plan zijn geweest om via Libië naar Syrië te reizen om zich daar aan te sluiten bij strijders van Islamitische Staat of een andere terreurgeroep.

Veiligheidsmaatregelen verscherpt

De veiligheidsmaatregelen in het Noord-Afrikaanse land zijn verscherpt in de aanloop naar de parlementsverkiezingen zondag. De stembusgang in het land waar bijna 4 jaar geleden de Arabische Lente begon, draait vooral om de economie en de veiligheid. De partijen beloven meer banen, minder prijsstijgingen en bestrijding van terrorisme, criminaliteit en corruptie.

Meer over