Anonymous onderschept geheim overleg FBI en Scotland Yard

Een vertrouwelijke conferencecall over de hackersgroep Anonymous tussen de Amerikaanse FBI en de Britse tegenhanger Scotland Yard is opgenomen door Anonymous. Dat heeft de FBI vandaag bevestigd. Ook andere landen, waaronder Nederland, waren uitgenodigd om deel te nemen aan de conferencecall, maar deze zijn niet te horen.

ANP
Screenshot van een eerder gehackte site van een Grieks ministerie. Beeld afp
Screenshot van een eerder gehackte site van een Grieks ministerie.Beeld afp

Anonymous gaf vandaag een vijftien minuten durende opname vrij van de conferencecall die op 17 januari plaatsvond. In het gesprek werd overlegd over het volgen en berechten van leden van Anonymous. Het is niet duidelijk hoe de hackersgroep de hand op de opname heeft weten te leggen. Wat wel duidelijk is, is dat de opname is bewerkt om namen van sommige verdachten onverstaanbaar te maken.

Naast de geluidsopname publiceerde Anonymous ook een e-mail die verstuurd zou zijn door een FBI-agent. In het bericht stonden details over het gesprek en het benodigde wachtwoord. 'De FBI zal wel nieuwsgierig zijn hoe we in staat zijn om al enige tijd voortdurend mee te kunnen lezen met hun interne communicatie', schreef Anonymous smalend op Twitter.

Anonymous is een amorfe groep van internetliefhebbers, grappenmakers en activisten. Doelwitten zijn onder andere Scientology, de muziekindustrie en financiële bedrijven als Visa en MasterCard. De laatste tijd heeft de groep echter ook de pijlen gericht op opsporings- en politiediensten, met name de FBI.

Meer over