Annie M.G. Schmidthuis in silo's geschrapt

De ambitieuze plannen voor een Annie M.G. Schmidthuis in de oude bezinksilo's op het Zeeburgereiland gaan niet door. De Alliantie en projectontwikkelaar AM, die aan de wieg van het culturele siloproject stonden, hebben de ontwikkeling van het siloplan stopgezet. Er zouden problemen zijn met de financiering.

Ton Damen en Corrie Verkerk
In deze silo's zou het Annie M.G. Schmidthuis moeten komen. Dat plan gaat nu niet door. Beeld ANP
In deze silo's zou het Annie M.G. Schmidthuis moeten komen. Dat plan gaat nu niet door.Beeld ANP

Een woordvoerder van De Alliantie: "We hebben het ontwikkelrecht van het Annie M.G. Schmidthuis teruggegeven aan de gemeente." De recessie is, volgens De Alliantie, mede oorzaak; commerciële investeerders hebben afgehaakt.

Restaurant Praq, dat vanaf het begin betrokken was bij het siloproject, heeft zijn deuren inmiddels gesloten. "De loods waarin we het restaurant begonnen, is ten dode opgeschreven nu de plannen niet doorgaan," zegt de voormalige uitbater Vasso Panagoulopoulos, die alweer een jaar terug uit het project stapte.

De bedoeling was om ook in de silo's horeca te vestigen: een restaurant op het dak en een brasserie beneden. Panagoulopoulos trok zich terug omdat het, zegt hij, rammelde in de organisatie.

Lees vandaag meer in Het Parool.

Meer over