Angels niet naar Landsmeer, brommerclub doet bod op kerkje

Stadsherstel Amsterdam acht het bij nader inzien een 'ondenkbare optie' dat de voormalige Nederlands-hervormde kerk in Landsmeer wordt verhuurd of verkocht aan de Amsterdamse Hells Angels.

Bart Middelburg
Het oude clubhuis van de Angels is neergehaald. De motorclub is nu op zoek naar een nieuw onderkomen. ©: ANP Beeld anp
Het oude clubhuis van de Angels is neergehaald. De motorclub is nu op zoek naar een nieuw onderkomen. ©: ANPBeeld anp

Dat zegt adjunct-directeur Jaap Hulscher van Stadsherstel in reactie op berichten dat de Hells Angels zelfs al een bod zouden hebben gedaan op de kerk.

Een buurtblad bracht dinsdag naar buiten dat er gesprekken gaande waren tussen Stadsherstel en de motorclub, waarmee allerlei geruchten op gang kwamen. Eerder circuleerden al verhalen dat de Angels zich in Den Ilp wilden vestigen; leden van de motorclub worden ook geregeld gesignaleerd in Landsmeer en Den Ilp.

Emmy Schouten van Stadsherstel, verantwoordelijk voor de exploitatie van het vastgoed, bevestigde gisteren in deze krant dat zich een 'motorclub' had gemeld met interesse in de kerk. Of het daarbij ging om de Hells Angels wilde zij bevestigen noch ontkennen.

Brommerclub
Hulscher spreekt dat nu weer tegen: het gaat niet om een motorclub, maar om een 'brommerclub'. 'Puchrijders en zo.' In tegenstelling tot Schouten wil Hulscher wel ontkennen dat de Hells Angels belangstelling voor de kerk hebben getoond.

'Het zou vanuit onze achtergrond, gezien onze relatie met de gemeente Amsterdam, natuurlijk ondenkbaar zijn dat wij op wat voor manier dan ook in zee zouden gaan met de Hells Angels,' zegt Hulscher nu.

Lees vandaag meer in Het Parool

Meer over