Fotoreeks

André Kuipers verzorgt ruimtereis in Ziggo Dome

Astronaut Andre Kuipers (59) stond zaterdag met de show SpaceXperience-Live in een uitverkocht Ziggo Dome.

Het Parool
André Kuipers nam zijn publiek zaterdag mee op ruimtereis Beeld anp
André Kuipers nam zijn publiek zaterdag mee op ruimtereisBeeld anp

Tijdens deze show gaf Kuipers het publiek een inkijkje in hoe het voelt om een raketlancering te beleven, naar planeten te vliegen en gewichtloos door een ruimtestation te zweven.

De anderhalf uur durende show werd gepresenteerd door de astronaut, maar hij werd ook bijgestaan door artiesten. Het podium deed dienst als spaceship en de ruimte daarboven stelde het heelal voor, waar planeten en sterren door de zaal vlogen.

Spoetnik-1
De voorstelling van Kuipers viert dat de ruimtevaart zestig jaar bestaat. In oktober 1957 kwam voor het eerst een satelliet in de baan om de aarde, de Spoetnik-1 van de Sovjet-Unie.

De geboren Amsterdammer is zelf twee keer in de ruimte geweest. Hij bracht in 2004 anderhalve week door in ruimtestation ISS. Daar woonde hij ook van december 2011 tot juli 2012. Hij is een van de meest ervaren Europese astronauten ooit.

Voor wie de show heeft gemist, geen zorgen. Volgend jaar staat de astronaut weer in de Ziggo Dome. Op 3 november 2018 vertelt hij over de toekomst van de ruimtevaart.

null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
Meer over