Ander slachtoffer van Badr Hari vertelt verhaal in Revu

Fashion-ondernemer Olivier de Fuyk is niet echt bang voor vechtersbaas Badr Hari en zijn 'vriendjes'. Wel voorzichtig. De kopstoot die hij in december 2011 van Hari kreeg in een Amsterdamse club, bekend als De Kleine Cooldown, staat hem nog pijnlijk in het geheugen gegrift. Vandaag staat zijn verhaal in Nieuwe Revu. 'Het zijn jongens met een reputatie.'

David van der Heeden
null Beeld ANP/Google Streetview
Beeld ANP/Google Streetview

Badr sleept de hevig bloedende De Fuyk het damestoilet van de uitgaansgelegenheid op, en probeert hem toonbaar te maken. 'Geen aangifte doen, hoor', zei de kickbokser tegen zijn gewonde slachtoffer. Logischerwijs deed de 34-jarige De Fuyk dat wel, en vertelde zijn verhaal tegen de recherche.

Nadat Hari vorig jaar miljonair Koen Everink te grazen nam bij het dansevent Sensation White en daarvoor de cel indraaide, zette Hari's goede vriend Dianco S. zijn 'werk' voort en treedt in Hari's voetsporen. S., een neef van Dino Soerel, die gisteren werd vrijgesproken van de moord op Kees Houtman en Thomas van der Bijl, gaf twee bekenden van Fuyk een aframmeling in het Amsterdamse uitgaansleven.

Eenmalig verhaal
Voor die geweldpleging is S. nooit gepakt. Voor De Fuyk reden uit de school te klappen tegen, nota bene, Nieuwe Revu. Het blad dat vorig jaar foto's van hem plaatste, terwijl hij geen medewerking had verleend aan een verhaal rond Badr Hari. Hij doet dit echter eenmalig. Daarna wil hij rust.

'Via via heb ik al eens gehoord dat ik en mijn vrienden nog weleens gepakt zouden worden door de groep jongens rond Hari, nadat bekend was geworden dat ik mijn Cooldown-verhaal had gedaan bij de recherche. Nou, dat is ook gebeurd. Een goede vriend van mij is midden op straat tijdens het uitgaan geslagen, helemaal vanuit het niks. Hij heeft aangifte gedaan, maar geen verdere stappen ondernomen', vertelt De Fuyk.

Niet echt bang
Hij is niet echt bang, maar komt niet meer in kroegen waar hij voordien wel vaak kwam. 'Ik ben meegetrokken in die mediahype en daar zat ik niet op te wachten. Laat de rechtspraak maar zijn gang gaan. Ik hoop ook gewoon dat Badr een eerlijk proces krijgt. Dat hij straf krijgt voor wat hij mij heeft aangedaan en voor wat hij Koen Everink heeft aangedaan, die is er namelijk veel slechter aan toe.'

Wel lichtte De Fuyk de recherche in, en vroeg hen waarom S., geen onbekende van justitie, nog steeds vrij rondloopt. Badr is dan wel onder voorwaarden vrij, zijn vrienden kunnen gaan en staan waar ze willen. Jongens met een reputatie. 'Ze hadden niet echt een antwoord op mijn vragen', zegt hij. De Fuyks verhaal ligt vanaf vandaag in de winkel.

Meer over