'Amy wist dat ze op haar 27ste zou sterven'

Amy Winehouse was ervan overtuigd dat ze lid zou worden van de '27 Club', een sinistere benaming voor rocksterren als Janis Joplin, Jim Morrison, Jimi Hendrix, Brian Jones en Kurt Cobain, die allemaal op hun 27ste overleden.

Redactie
null Beeld getty
Beeld getty

Dat stelt Alex Foden, die ooit samenwoonde met de zangeres. Winehouse werd vandaag in besloten kring begraven in Londen. Volgens Foden had Amy een 'obsessieve persoonlijkheid' als het om drugs, alcohol of eten ging.

Foden: 'Ze deed alles in het extreme, vooral op het vlak van drugs en eten. Ofwel had ze vreetbuien en at ze massaal veel om het dan weer allemaal over te geven, ofwel at ze vier of vijf dagen niets en overleefde ze op alcohol, drugs en snoep. Niet zelden kocht ze voor meer dan 1.000 pond cocaïne op één avond, want ze wilde dat al haar vrienden ook high werden.'

Snoep
'Ze was heel genereus, en ze betaalde drugs voor iedereen, vooral coke, heroïne en wiet. Maar meestal wist ze wel hoe ver ze kon gaan. Zo wist ze dat heroïne de suikerspiegel in je bloed doet dalen, dus leefde ze vooral op snoep'.

Alex omschrijft Amy toch als een moederskind die haar familie en vrienden in de watten legde. 'Ze was ongelooflijk schoon in haar huis. Ze kon een echte moederkloek zijn, die voor iedereen zorg droeg en kookte voor haar vrienden en familie. Diep vanbinnen was ze een lief, sprankelend joods meisje dat geliefd wilde worden'.

Amy's vader Mitch wil naar verluidt een tribute-concert voor zijn dochter organiseren, met tal van sterren.

Meer over