Update

'Amy was overstuur door liefdesbreuk'

Volgens haar moeder, was Winehouse 'ondersteboven' na een nieuwe breuk met haar laatste vriend, filmregisseur Reg Traviss. Winehouse zou de laatste weken van haar leven ook veel tijd doorgebracht hebben met Aisleyne Horgan-Wallace, een ex-deelneemster aan Big Brother, en een glamourmodel, die ze als 'haar zuster' beschouwde.

Redactie

Amy Winehouse zou zich volgens de laatste berichten in haar eentje doodgedronken hebben in haar eigen huis, waar veiligheidsagent Andrew Morris haar zaterdagmiddag op haar bed aantrof. De Britse pers haalt daarvoor politiebronnen aan, die beweren dat de 27-jarige topzangeres al enkele uren dood was en dat er geen drugs in haar huis in Camden werden gevonden.

Doodsoorzaak
Het blijft gissen naar de uiteindelijke doodsoorzaak van Amy Winehouse tot de autopsie uitsluitsel brengt. Het toxicologische onderzoek kan nog weken duren. Wat nu al wel duidelijk is, is dat Amy enkele uren voor haar dood nog op controle bij de arts ging - dat gebeurde geregeld door haar verslavingen - en dat die haar gezondheidstoestand toen bevredigend vond. Dat was vrijdagavond. Zaterdagmiddag werd haar dood vastgesteld.

Geruchten
Zaterdag om 10 uur in de ochtend sprak Amy voor het laatst met de veiligheidsagent die voor haar moest zorgen. Rond vier uur in de namiddag trof Andrew Morris haar dan voor dood aan: ze ademde niet meer. Mogelijk was de zangeres dus al zes uur geleden overleden. Morris had haar al die tijd alleen gelaten omdat ze wilde slapen. Hij belde om 16 uur meteen de hulpdiensten. Hij was in shock.

De familie van Amy Winehouse doet inmiddels de geruchten als zou ze enkele uren voor haar dood nog cocaïne, ketamine en ecstasy gekocht hebben af als 'nonsens'. De politie bevestigt ook dat er helemaal geen sporen van drugsgebruik of drugs in het appartement werden teruggevonden. Volgens de Daily Mail dronk Amy zichzelf de dood in, nadat ze vrijdag tijdens een lunch tegen haar moeder had gezegd: 'Ik hou van je, mams'.

Op podium gedwongen
Amy Winehouse trad de laatste keer op tijdens een festival in Belgrado op 18 juni. Ze werd toen uitgejouwd door het publiek en verliet na 30 minuten het podium. De zangeres van een Servische band die die dag ook moest spelen in het Kalemegdan-park, Ana Zoe Kida, zegt dat ze zag hoe Amy Winehouse helemaal niet wilde optreden. Maar vier bodyguards dwongen haar. Ze sleurden volgens de zangeres de trappen naar het podium op en duwden haar de buhne op. 'Ze wilde helemaal niet optreden. Ze was backstage voor de show hysterisch en probeerde ook te ontsnappen. Het was vreselijk om te zien.'

Al drie weken op cola
Werknemers van het café waar Winehouse veel kwam, A Baia in Camden Square, bevestigen ondertussen dat de zangeres veel moeite deed om van de drank te blijven de afgelopen drie weken. Eigenaar Ze Silva vertelt verschillende Britse kranten dat Winehouse tot tweemaal daags over de vloer kwam de laatste drie weken, vergezeld van twee bodyguards, met wie ze biljartte in de bar .

'De afgelopen weken heeft ze hier niks alcoholisch meer gedronken', zegt Ze Silva. 'Ze vertelde me ook dat ze gestopt was. Ze dronk cola. Ze vroeg me ook haar geen alcohol te schenken, zelfs als ze het zou vragen. 'Don't give me anything to drink if I ask for it. I mustn't have it.' zei ze.'

Eerbetoon aan Amy Winehouse bij haar woning in de Londense wijk Camden. Beeld bruno
Eerbetoon aan Amy Winehouse bij haar woning in de Londense wijk Camden.Beeld bruno
Amy Winehouse: geen drugs in woning aangetroffen. Archieffoto ANP Beeld
Amy Winehouse: geen drugs in woning aangetroffen. Archieffoto ANP
Meer over