Amsterdamse wint drie keer in de Postcode Loterij

Guus Geluk bestaat: het is een Amsterdamse en ze heet Saskia. "Waar ik woon, vallen altijd prijzen."

Victor Schildkamp
Van haar laatste prijs in de Postcode Loterij gaat Saskia met haar dochter naar Barcelona Beeld Dingena Mol
Van haar laatste prijs in de Postcode Loterij gaat Saskia met haar dochter naar BarcelonaBeeld Dingena Mol

Ze wordt achtervolgd door prijzen van de Postcode Loterij, de 53-jarige Saskia uit Amsterdam.

In 2006 won ze 54.000 euro, in 2010 kwam daar 4000 euro bij en nu weer 12.500 euro. Het bijzondere van die laatste prijs (althans, laatste...) is dat die viel op het adres waar ze zestien jaar geleden al vertrok.

"De prijzen van 2006 en 2010 won ik op mijn huidige adres in Oost," vertelt de Amsterdamse, van beroep restaurateur van binnenruimten.

"Maar ik bleek ook nog een lot te hebben op het adres waar ik daarvóór woonde, aan de Eerste Jan Steenstraat. Daar ben ik in 2000 al weggegaan! Ik weet nog dat ik toen wilde opzeggen. Want, al zou je het niet zeggen als je drie keer wint, ik ben nooit zo bezig met loterijen. Maar opzeggen heb ik toen blijkbaar niet gedaan."

Spullen
Hoeveel mensen kunnen zeggen dat ze ervaringsdeskundige zijn met het winnen van vette geldprijzen? Saskia dus, en inmiddels weet ze: niet meteen het geld over de balk smijten. "Toen ik voor de eerste keer een prijs won, was ik helemaal beduusd," vertelt ze.

"Toen gingen we meteen allemaal spullen kopen: een bakfiets, matrassen, een auto... Terwijl je jaren later denkt, als je iets écht wilt hebben: hè, had ik dat geld nog maar. Nu laat ik het gewoon op de rekening staan, al ga ik wel naar Barcelona met mijn dochter."

En nee, ze heeft geen tuin vol klavertjes vier. Haar enige advies aan al die mensen die nooit iets winnen: "Kom wonen waar ik woon."

Nog meer mazzel
Hoe bijzonder Saskia's geluk ook is, er lopen grotere mazzelaars rond. In 2012 won een man uit Lelystad in het casino twee ton, terwijl hij in het verleden al eens een miljoen en een ton won.

En het kan nóg gelukkiger: een gezin uit Noorwegen won drie keer een miljoenenprijs in de Noorse loterij: de zoon 1,6 miljoen in 2012, zijn vader en zus de jaren daarvoor elk al 1 miljoen. Maar 70.500 euro verdeeld over drie prijzen Postcode Loterij is en blijft 'ook leuk'.

Meer over