Video

Amsterdamse wegenwachter Jeroen (35) redt twee levens na ongeval

Wegenwachtmedewerker Jeroen Haeck (35) uit Amsterdam redde woensdag het leven van twee mensen en dat van zichzelf na een pechgeval op de A7 bij Oudendijk in Noord-Holland. De Wegenwacht is trots op het heldhaftige optreden van hun medewerker, meldt het AD.

Karolien Koolhof
Jeroen Haeck Beeld Facebook
Jeroen HaeckBeeld Facebook

Haeck was woensdagavond een band aan het verwisselen op de A7, toen er plotseling een auto op hem af kwam rijden. Omdat hij hoorde dat de pillonnen achter zijn auto omver werden gereden, kon hij wegspringen en ook de eigenaar van de kapotte auto op tijd aan de kant krijgen.

De automobilist van de naderende auto botste vol op de auto van de Wegenwacht en belandde vervolgens met zijn wagen in de sloot. De bestuurder belandde daarbij met zijn hoofd onder water. Haeck, die naast wegenwachtmedewerker ook vrijwilliger is bij de reddingsbrigade KNRM, wist het hoofd van de man boven water te houden totdat de hulpdiensten arriveerden. De man is naar het ziekenhuis gebracht.

Hattem
Toevalligerwijs gebeurde er woensdagmiddag eenzelfde soort incident op de A50 bij Hattem. Ook daar botste een automobilist op een auto van de Wegenwacht en wist de medewerker op tijd weg te komen.

Meer over