Amsterdamse docent Jasper Rijpma Leraar van het Jaar

Jasper Rijpma, docent aan het Hyperion Lyceum, is benoemd tot Leraar van het Jaar 2014. Dat maakte Staatssecretaris Sander Dekker gisteren bekend.

Redactie
Staatssecretaris Sander Dekker (links) met winnaar Jasper Rijpma. Beeld Annet Kil
Staatssecretaris Sander Dekker (links) met winnaar Jasper Rijpma.Beeld Annet Kil

Naast Rijpma wonnen nog drie andere leraren de titel. Femke Cools is juf op de montessorischool in Nijmegen. Joke Lorist-Klappe werkt in het speciaal onderwijs in Zwolle en Marloes van der Meer doceert aan het ROC Midden Nederland in Utrecht.

De vier winnende leraren uit het basis-, voortgezet, speciaal en middelbaar onderwijs werden gekozen door een jury van leraren, leerlingen en bestuurders. Zij gaan het komende jaar 'op pad als ambassadeur van het onderwijs'.

'Teamplayer'
De jury prees onder meer hun enthousiasme en hun manieren om leerlingen te inspireren in hun ontwikkeling. Staatssecretaris Sander Dekker (Onderwijs) viel de jury bij. In het radioprogramma 'WNL op Zaterdag' zei hij dat het hem opviel dat alle vier de uitverkorenen 'hele goeie teamplayers zijn'. En dat is belangrijk, betoogde hij, want een goeie school maak je met z'n allen'.

Leraar van het Jaar Lorist-Klappe beaamde dat goede samenwerking binnen de school cruciaal is. 'Ik wil benadrukken dat ik niet de beste ben en dat we het met z'n allen doen. En niet alleen leraren', aldus de docente. 'Onze onderwijsassistenten zijn echt onmisbaar.'

Meer over