Amsterdamse actrice op de planken in LA

De Nederlandse actrice Katrien van Beurden maakt vrijdag in Los Angeles haar debuut in de Amerikaanse theatervoorstelling Nora van Ibsen, in een bewerking van Ingmar Bergman. De 35-jarige Van Beurden speelt de rol van Mrs. Linde, de oude vriendin van de titelfiguur die cruciaal is voor de plot van Ibsen's toneelklassieker.

Van Beurden (helemaal rechts) tijdens de opening van het Internationaal Filmfestival Rotterdam. Zij speelde een rol in de openingsfilm 'De wederopstanding van een klootzak'. Beeld anp
Van Beurden (helemaal rechts) tijdens de opening van het Internationaal Filmfestival Rotterdam. Zij speelde een rol in de openingsfilm 'De wederopstanding van een klootzak'.Beeld anp

Dat heeft haar agent vrijdag gemeld. Het stuk is tot half april te zien in het Pacific Resident Theater in Los Angeles. Het is voor Van Beurden de eerste keer dat ze in een Amerikaanse theaterproductie optreedt. De Amsterdamse actrice werd benaderd voor de voorstelling nadat de regisseur haar in Los Angeles aan het werk had gezien met haar eigen theatergezelschap Hotel Courage, waarmee ze regelmatig workshops geeft op Amerikaanse universiteiten.

Katrien van Beurden studeerde aan de Toneelacademie in Utrecht. Zij was te zien in speelfilms als De Storm, Koning van Katoren en De Wederopstanding van een Klootzak. Daarnaast is zij artistiek leidster van het in Amsterdam gevestigde Theatre Hotel Courage, een internationaal gerenommeerd hedendaags Commedia dell' Arte gezelschap. Hiermee toerde ze onlangs door de Verenigde Staten en Canada.

Meer over