Buis

Amsterdammer Sami is hot in Azië

De stroom tv-programma's en online video's groeit continu. In de rubriek Buis selecteren we de leukste, interessantste en ontroerendste fragmenten. Vandaag: singer-songwriter Sami heeft een hit op Facebook.

Redactie
De zanger postte de video met de tekst: 'Most special video I've ever made for the most special girl I've ever met'. Beeld Facebook
De zanger postte de video met de tekst: 'Most special video I've ever made for the most special girl I've ever met'.Beeld Facebook

De Amsterdamse zanger Sami (24) scoort enorm met een cover van het nummer Love Me Like You Do van Ellie Goulding. Het nummer is afgelopen week 11 miljoen keer bekeken.

De Nederlandse zanger is hot in Azië. Zijn versie van het nummer Diamonds van Rihanna wordt sinds een week in Cambodja gebruikt in een nieuwe tv-commercial van Honda. Dit heeft veel interesse van Aziatische fans gegenereerd. 'Sinds de commercial nu ook wordt uitgezonden, worden we overspoeld met mails van Aziatische fans', aldus zijn woordvoeder.

De 24-jarige Sami begon zijn carrière op YouTube met het uploaden van voornamelijk covers. Hij kreeg al eerder internationale aandacht doordat voetbalster Sergio Ramos zijn liedjes retweette en Ryan Seacrest zijn muziek in Los Angeles op de radio draaide.

Meer over