'Amsterdam' weer verkocht

AMSTERDAM - Amsterdam is weer verkocht. De virtuele versie van de hoofdstad in Second Life is voor circa twintigduizend euro gekocht door het Nederlandse internetbedrijf Boom.Amsterdam is een van de 'werelden' in Second Life. Een deel van de binnenstad -zoals de Wallen, het Paleis op de Dam en het Centraal Station- is in het contactspel nagebouwd. Gebruikers kunnen er ronddwalen en met elkaar in contact kopen.

In april bood 'eigenaar' Kevin Alderman Amsterdam via Ebay te koop aan. Projectontwikkelaar Nedstede hapte toe en betaalde ruim 37.000 dollar voor de 'sim'.

Al snel bleek dat de verkoper niet over het gebruiksrecht van alle gebouwen in het virtuele Amsterdam beschikte. Veel gebouwen zijn door andere gebruikers gemaakt, waardoor Nedstede volgens de Second Lifemores geen zeggenschap had. Nedstede zag van de aankoop af.

Alderman, die zich in Second Life Stroker Serpentine noemt, werd daarop benaderd door Boom. Boomdochter 3dutch probeert bedrijven warm te laten lopen voor aanwezigheid in Second Life. Amsterdam gaat daarin volgens het bedrijf een grote rol spelen.

Ondanks de enorme media-aandacht voor Second Life, heeft het spel in Nederland hoogstens zeventienduizend actieve gebruikers.

undefined

Meer over