Amsterdam pakt migratieproblemen aan

Een betere registratie, het aanpakken van illegale huisvesting en een speciale werkgroep die criminaliteit moet tegengaan. Dat zijn enkele van de maatregelen die Amsterdam neemt om de immigratie van Oost-Europeanen in goede banen te leiden. De gemeente maakte dit vandaag bekend.

ANP/Redactie

De hoofdstad besloot begin vorig jaar met een duidelijke aanpak te komen voor de problemen rond de immigratie uit Midden- en Oost-Europa. Die aanpak was er namelijk nog niet. Eén wethouder, Eric van der Burg (zorg, VVD), moest deze aanpak gaan coördineren en met een plan van aanpak komen.

In steden als Den Haag en Rotterdam staat de immigratie uit Oost-Europa al langer hoog op de agenda. In Amsterdam duurde dat wat langer, omdat de hoofdstad minder immigranten uit dat gebied heeft getrokken. Volgens de laatste, officiële cijfers zijn het er zo'n 12.000.

'Met de meeste EU-migranten in Amsterdam gaat het goed', verklaart de gemeente. 'Er is echter een toenemende, veelal niet geregistreerde groep die problemen heeft of maakt'.

Meer over