Amsterdam organiseert speciale wandelingen rond inhuldiging

Amsterdammers kunnen in de aanloop naar de inhuldiging van koning Willem-Alexander vanaf donderdag alvast langs een speciale Oranjeroute wandelen. De tocht begint bij station Amsterdam Centraal en gaat langs plekken die een historische band met de koninklijke familie hebben. Dat maakte Amsterdam Marketing woensdag bekend.

De route begint bij het Centraal Station. Beeld anp
De route begint bij het Centraal Station.Beeld anp

Deelnemers kunnen voor 2,50 een kaartje kopen en zich verzamelen in de koninklijke wachtkamer van het station. Hierop lopen zij onder meer naar Madame Tussauds, het standbeeld van koningin Wilhelmina op het Rokin en hotel The Grand, waar prins Willem van Oranje in 1581 logeerde. Daarnaast nemen mensen een kijkje in café Hoppe, waar een vermomde prinses Beatrix werd betrapt toen ze samen met majoor Bosshardt de Strijdkreet van het Leger der Heils verkocht.

Het Rijksmuseum en het Amsterdam Museum werken ook mee aan de toer en tonen diverse portretten van de Oranjes. In het Rijksmuseum kunnen mensen tevens de inhuldigingszetel van koning Willem III en koningin Wilhelmina bezichtigen.

Meer over