Amsterdam en Parijs gaan startups uitwisselen

Amsterdam en Parijs gaan een jaar lang beginnende bedrijven uit beide steden ontvangen en ondersteunen. Vrijdag tekenden locoburgemeester Jean-Louis Missika van Parijs en locoburgemeester Kajsa Ollongren van Amsterdam hiervoor een overeenkomst.

Redactie
Locoburgemeester van Amsterdam, Kajsa Ollongren, tekende vandaag de overeenkomst. Beeld ANP
Locoburgemeester van Amsterdam, Kajsa Ollongren, tekende vandaag de overeenkomst.Beeld ANP

Het tweedaags werkbezoek van Ollongren is onderdeel van een
handelmissie van minister Ploumen. De handelsmissie naar Frankrijk loopt parallel aan het staatsbezoek van Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima.

Door de samenwerking kunnen startende bedrijven hun activiteiten binnen Europa uitbreiden en hun markt vergroten. Ook zal het voor bedrijven uit Amsterdam makkelijker zijn om zich in Parijs te vestigen en andersom.

Door zogenaamde bootcamps krijgen startende bedrijven in korte tijd relevante informatie over bijvoorbeeld marketing, juridische zaken of accountancy. Daarnaast bieden de steden werkplekken aan, delen ze netwerken en geven ze advies.

Tijdens een werkbezoek krijgen de geselecteerde bedrijven de mogelijkheid om contact te leggen met Parijse organisaties en ondernemers. Dit bezoek wordt begeleid door StartupAmsterdam en Paris&Co, publiek-private organisaties die startende ondernemers in beide steden ondersteunen. Zij gaan het komende jaar de samenwerkingsafspraken uitvoeren.

Meer over