'Amerikaanse Ebolaklinieken in Liberia bijna leeg'

In de door de VS gebouwde klinieken voor ebolapatiënten in de Liberiaanse hoofdstad Monrovia zitten nauwelijks patiënten. Een gezondheidscentrum van de Amerikaanse hulporganisatie Usaid, dat in oktober is geopend, gaat binnenkort dicht, omdat de meeste bedden leegstaan. Drie andere Amerikaanse klinieken gaan in ieder geval tijdelijk dicht.

Redactie
Een begraafplaats met ebola-slachtoffers in Monrovia, de hoofdstad van Liberia. Beeld afp
Een begraafplaats met ebola-slachtoffers in Monrovia, de hoofdstad van Liberia.Beeld afp

Dat hebben medewerkers van Usaid tegen The Washington Post gezegd. Washington stuurde in de afgelopen maanden 3000 militairen naar West-Afrika om klinieken voor ebolapatiënten te openen. Alleen in Monrovia en omgeving zijn al zeven gezondheidscentra geopend. De meeste waren pas gereed toen het aantal nieuwe besmettingen begon af te nemen. 'Als ze waren gebouwd toen we ze nodig hadden, waren er niet te veel geweest', zegt Moses Massaquoi, coördinator ebolabestrijding van de Liberiaanse regering.

Sinds eind maart kampen Guinee, Sierra Leone, Liberia en andere West-Afrikaanse landen met een grote uitbraak van het ebolavirus.
Duizenden mensen zijn al besmet geraakt en ruim de helft van de patiënten overlijdt.

We brengen hier het verloop van de epidemie in kaart en rapporteren wekelijks de laatste informatie van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Meer over