Amerikaans rantsoen uit 1948 nog best te eten

Een Amerikaans rantsoen reuzel uit 1948 blijkt na studie door Duitse voedingsdiensten nog eetbaar te zijn. Dat heeft het instituut vandaag in een persbericht bekendgemaakt. Het was een gepensioneerde die het 64 jaar oude rantsoen bij de regionale voedingsdiensten binnenbracht.

Redactie
Hans Feldmeier met zijn blikje reuzel uit 1948. Beeld afp
Hans Feldmeier met zijn blikje reuzel uit 1948.Beeld afp

Hans Feldmeier, een 87-jarige gepensioneerde apotheker, kreeg de portie in 1948 in een universiteitsrestaurant in het Duitse Rostock. Op dat moment lag het door de Tweede Wereldoorlog verscheurde Europa nog aan een Amerikaanse infuus.

De man wilde het rantsoen niet weggooien en gaf het daarom aan het regionale bureau voor de voeding van Mecklenburg-Voor-Pommeren om na te gaan of de reuzel nog geconsumeerd kon worden.

Uit het onderzoek blijkt nu dat het product 'wat aan smaak en parfum verloren heeft, maar dat zou de consumptie niet verhinderen', aldus de directeur van het kantoor, Frerk Feldhusen. De reuzel zou wat korrelig zijn, moeilijk op te lossen en een wat 'vergane smaak' hebben, maar als het gaat om zuiverheid en samenstelling blijkt de portie nog 'bevredigend' te zijn, zo meldt het Belgische persbureau Belga.

Meer over