Amanda Knox sluit boekendeal van 4 miljoen dollar

De Amerikaanse Amanda Knox, de jonge vrouw die vorig jaar na een jarenlange procedure werd vrijgesproken in een opmerkelijke moordzaak in Italië, gaat haar versie van de feiten publiceren. Ze tekende een deal met de Amerikaanse uitgever HarperCollins. Het zou gaan om een contract van 4 miljoen dollar (zo'n 3 miljoen euro), bericht The New York Times.

Redactie
Archieffoto: Amanda Knox tijdens haar terechtstelling in Italië. Beeld REUTERS
Archieffoto: Amanda Knox tijdens haar terechtstelling in Italië.Beeld REUTERS

Het boek zal ten vroegste volgend jaar worden uitgegeven.
HarperCollins maakt deel uit van de groep News Corporation van mediamagnaat Rupert Murdoch. Het bedrijf maakte het contract met Knox zelf bekend, maar gaf geen financiële details.

Nieuwe details
'Amanda Knox gaat ons de waarheid vertellen over haar vreselijke ervaring', zegt de uitgever in een persbericht. 'Ze zal een compleet overzicht geven van de evenementen die hebben geleid tot haar arrestatie in Perugia en het gevecht dat ze heeft gevoerd met het complexe Italiaanse rechtssysteem'.

Daarbij zouden ook details aan bod komen die nog niet bekend waren. Knox hield na haar arrestatie een dagboek bij. Ze gaf nog geen interviews in de VS.

43 messteken

Het verhaal begon in de nacht van 1 op 2 november 2007. De kamergenote van Knox, de Britse Meredith Kercher, werd halfnaakt en badend in het bloed aangetroffen in het appartement dat de twee studentes deelden. Het slachtoffer bleek omgebracht met 43 messteken. Uit de autopsie bleek ook dat ze was verkracht.

Amanda Knox en haar Italiaans vriend, Raffaele Sollecito, werden in eerste instantie veroordeeld tot een gevangenisstraf van 26 en 25 jaar. Eind 2011 werd het stel na vier jaar opsluiting toch nog vrijgesproken.

Volgens de New York Times stonden de Amerikaanse uitgevers in de rij om het verhaal van Amanda te publiceren.

null Beeld photo_news
Beeld photo_news
Meer over