Al ruim 300 aangiften van bandenprikken

VENLO - Bij de politie in de regio Venlo zijn sinds november al ruim driehonderd aangiften binnengekomen van mensen, van wie autobanden zijn lekgestoken. Dat zei districtschef Rob Gräeve van de politie in Venlo woensdag.

Het gebied waarbinnen banden worden lekgestoken, wordt ook steeds groter. Concentreerde de bandenprikker zich in november nog uitsluitend op het centrum van Venlo en het stadsdeel Blerick, inmiddels zijn al lekke banden gemeld in de verderweg gelegen plaatsen Horst, Maasbree en Grubbenvorst. Het gaat inmiddels om een gebied waar ongeveer 200.000 mensen wonen. Dat maakte het volgens Gräeve moeilijk om te achterhalen of het nog steeds om één bandenprikker gaat, om een groep vandalen of om kopieergedrag.

Het is bovendien moeilijk om aan de hand van sporen iemand te traceren: aan een lekke band zie je niet wie het gedaan heeft, aldus Gräeve. Hij benadrukt dat de politie afhankelijk is van meldingen door burgers.

Afgelopen nacht

Zeker 26 autobezitters in Maasbree, Blerick en Horst zijn in de nacht van dinsdag op woensdag slachtoffer geworden van de bandenprikker(s).

De politie neemt de zaak hoog op, maar wil niet zeggen of er extra gepost of gesurveilleerd wordt. Ook heeft ze beveiligingsbedrijven gevraagd een extra oogje in het zeil te houden. Ook hebben mensen de politie al getipt. ''Maar de gouden tip zit er nog niet bij.'' (ANP)

Meer over