Ajax heeft na Porto, Sporting en Anderlecht jongste selectie

De Champions League gaat vanavond weer beginnen. De enige Nederlandse deelnemer, Ajax, heeft één van de jongste selectie van deze editie. Alleen FC Porto, Anderlecht en Sporting Lissabon treden aan met jongere spelers in het miljoenenbal. Dat meldt Nu.nl.

Redactie
null Beeld anp
Beeld anp

De Amsterdamse selectie heeft een gemiddeld leeftijd van 22,1 jaar. Dit gemiddelde is de laatste weken omhoog getrokken door het aantrekken van Diederik Boer. Sporting Lissabon is het jongst met 21,2 jaar gemiddeld. De oorzaak hiervan is dat de Portugese club veel A-junioren heeft ingeschreven. FC Porto deed dat ook.

Het oudste team komt deze jaargang uit de Premier League. Manchester City heeft een ploeg die gemiddeld 28,3 jaar oud jaar is. De jongste speler van de Engels kampioen is zelfs ouder dan de gemiddelde leeftijd bij Ajax.

Andere 'ervaren' selecties zijn die van Juventus en Galatasaray. Beide deelnemers komen gemiddeld boven de 27 jaar uit. De meeste wedstrijden in de Champions League werden door de selectie van Real Madrid gespeeld, Ajax staat op die ranglijst 24ste.

Meer over