Ageas in het rood door afschrijvingen Griekse obligaties

Verzekeraar Ageas, het voormalige Fortis, heeft afgelopen jaar verlies geleden door forse afschrijvingen op onder meer Griekse staatsobligaties. Dat maakte het concern vandaag bekend.

ANP/Redactie
Ageas-bestuursvoorzitter Bart De Smet. © EPA Beeld
Ageas-bestuursvoorzitter Bart De Smet. © EPA

Ageas leed afgelopen jaar een nettoverlies van 578 miljoen euro. Het verzekeringsresultaat dook 313 miljoen euro in de min. Ageas schreef vorig jaar 627 miljoen euro af op Griekse obligaties. Daarnaast ging er voor 182 miljoen euro een streep door de waarde van aandelen en werd de goodwill op de activiteiten in Hongkong met bijna 100 miljoen euro verlaagd.

In het vierde kwartaal zette Ageas een verlies van 44 miljoen euro in de boeken. De verzekeringsactiviteiten eindigden de laatste 3 maanden van het jaar 104 miljoen euro in het rood.

Volgens bestuursvoorzitter Bart De Smet was 2011 een moeilijk jaar. De operationele resultaten vertoonden volgens hem echter verbetering, vooral in Groot-Brittannië. Ondanks het verlies stelt de verzekeraar voor aandeelhouders evenveel dividend, 8 cent per aandeel, uit te keren als over 2010.

Ageas is de grootste levensverzekeraar van België en is verder actief in onder meer Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland, Turkije, Oekraïne en Hongkong.

Meer over