AEX

AEX weer terug in het groen na cijferregen

De AEX is donderdag met een kleine winst gesloten. Sterke bedrijfsresultaten en afnemende handelszorgen zorgden 's ochtends voor een positieve stemming op de zeer drukke cijferdag. 

ANP
. Beeld anp
.Beeld anp

Het rentebesluit van de ECB en een verwachte lagere opening van de Amerikaanse beurzen droegen er later toe bij dat de beurs even in de min dook voor de koers zich weer herstelde.

Elders in Europa gingen de beurzen ook overwegend omhoog. De AEX-index op Beursplein 5 sloot 0,1 procent in de plus op 573,66 punten.

De MidKap daalde 0,1 procent tot 776,47 punten. Londen ging 0,1 procent omhoog, Parijs won 1 procent, terwijl Frankfurt 1,8 procent hoger eindigde.

Donald Trump
President Donald Trump en de voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker kwamen overeen om te gaan werken aan lagere handelstarieven.

Een dreigende handelsoorlog tussen de VS en de EU lijkt daarmee afgewend. Vooral de Duitse autobouwers waren daardoor in trek. BMW en Volkswagen stegen tot 4,4 procent. Daimler, dat de kwartaalwinst zag afnemen, won 2,8 procent.

In de AEX ging verlichtingsbedrijf Signify aan kop met een plus van 3,3 procent. Het voormalige Philips Lighting opent vrijdag de boeken. Telecombedrijf KPN steeg 3,2 procent. KPN krikte zijn bedrijfsresultaat op met dank aan kostenbesparingen.

Shell was de grootste daler met een min van 2,9 procent. Het olie- en gasconcern boekte minder winst dan verwacht, maar startte wel het eerder aangekondigde aandeleninkoopprogramma van 25 miljard dollar.

Tip Het Parool
Heb je een nieuwstip of nieuwsfoto? Voeg ons toe op Whatsapp. Liever mailen of anoniem tippen? Bekijk hier hoe dat kan.

Meer over