Advies: laat de auto morgen ook maar staan

Voor morgen adviseren de verkeersdiensten de auto nog een dagje te laten staan. Vanochtend was het erg rustig in de spits maar dat betekent niet dat automobilisten het er morgen toch maar op kunnen wagen.

null Beeld ANP
Beeld ANP

Volgens Rijkswaterstaat was het vanochtend zo rustig omdat de automobilisten de verkeersadviezen hadden opgevolgd. Pakt iedereen dinsdag wel weer de auto, dan kan het in de avondspits lastig worden, verwacht de VID, omdat morgenmiddag weer wegen (deels) dichtgaan. Morgenochtend zijn er geen verkeersmaatregelen.

Morgenmiddag plaatst Rijkswaterstaat de betonnen afzettingen weer op de A4, voor het vervoer van de wereldleiders. De A5 en A44 gaan dan dicht in zuidelijke richting. 's Avonds is er dan dus flink minder asfalt beschikbaar voor forenzen. In de avondspits zullen de tijdelijke volledige afsluitingen van de A4 langer en vaker zijn dan vanochtend.

Morgenochtend is de situatie in Den Haag en de Duin- en Bollenstreek naar verwachting rommelig. De wereldleiders moeten om 09.30 uur in het World Forum in Den Haag zijn. Het verkeer zal op verschillende plekken worden stilgezet om de gasten door te laten.

Ook burgemeester Theo Weterings van Haarlemmermeer verzoekt mensen de auto te laten staan.

Meer over