AC Milan laatste klusje voor Thierry Henry

In de achtste finales van de Champions League staat woensdagavond een heuse kraker op het programma. In San Siro treedt AC Milan om 20.45 uur aan tegen Arsenal. Clarence Seedorf, Mark van Bommel en Urby Emanuelson zorgen voor de Nederlandse inbreng bij de Italiaanse thuisploeg. Robin van Persie vertegenwoordigt Oranje bij de Engelse Gunners.

Redactie
null Beeld ap
Beeld ap

AC Milan wil wel weer eens een Engelse ploeg overmeesteren op het Europese podium. De Italiaanse kampioen versloeg Liverpool in 2007 in de finale van de Champions League. Daarna werd AC Milan op het kampioenenbal uitgeschakeld door Arsenal, Manchester United en Tottenham Hotspur. Het groepsduel met Portsmouth in de groepsfase van de Europa League in 2009 leverde niet meer dan een gelijkspel op.

Voor de Franse aanvaller Thierry Henry is het waarschijnlijk zijn laatste klusje voor Arsenal. Het is de bedoeling dat hij donderdag terugkeert naar New York Red Bulls, na zijn korte (tweede) dienstverband op huurbasis bij de Londense topclub. Hij scoorde tot dusver drie keer in zes wedstrijden als oproepkracht. Met 229 doelpunten is Henry topscorer aller tijden voor Arsenal.

null Beeld ap
Beeld ap
Meer over