Aantal pechgevallen in verkeer gisteren in top 3

De Wegenwacht heeft gisteren ruim 8300 pechgevallen verwerkt. Daarmee staat die dag op de derde plaats van het aantal afgehandelde problemen met auto's op een dag.

ANP/Redactie
Een wegenwachter sleutelt onder de motorkap van een auto. Archieffoto. © ANP Beeld
Een wegenwachter sleutelt onder de motorkap van een auto. Archieffoto. © ANP

Op de eerste plaats van de ranglijst staat 9 december 2002 toen de Wegenwacht ruim 8500 keer in actie moest komen. Op de tweede plek staat 9 oktober 2003 toen de pechdienst 8377 keer hulp moest geven. Dat liet de ANWB donderdag weten.

'Waarschijnlijk bereiken we vandaag een nieuw record. Rond 12.30 uur stond de teller al op 4000. De hulpaanvragen komen uit het hele land', zei een woordvoerder. In de meeste gevallen gaat het om accuproblemen. Volgens hem lopen de wachttijden op, maar de pechdienst heeft extra ploegen ingezet en heeft de bezetting in de alarmcentrale verdubbeld.

Ook pechdienst Route Mobiel heeft het deze week flink drukker. Een woordvoerder zegt dat er 2,5 keer meer om assistentie wordt gevraagd. Daar gaat het ook meestal om problemen met de accu. Route Mobiel heeft meer hulpverleners ingezet en meer medewerkers aan de telefoon om pechgevallen te noteren.

Meer over